22 rugpjūčio, 2014

Kas yra Dvasios Sergėtojos ir Dvasios Vedlės?


Dažnas žmogus tiki, kad kiekvienas turi savo dvasią sergėtoją (angelą sargą) ir kad jei ši dvasia sergėtoja stipri, žmogaus gyvenimas bus geras, o jei ji silpna, žmogų lydės nesėkmės. Dvasios sergėtojos iš tikrųjų egzistuoja. Kiekvienas žmogus turi jį saugančią dvasią (angelą sargą), kuri tam tikru mastu daro įtaką žmogaus gyvenimui. (iš knygos “Saulės dėsniai”)
 
Kalbant psichologijos terminais, dvasia sergėtoja yra dalis mūsų pasąmonės, o kalbant religijos terminais – tai yra mūsų sielos ankstesni gyvenimai žemėje, egzistuojantys dvasių pasaulyje. Visų žmonių sielos turi daugybės gimimų žemėje istoriją. Tą patvirtina ir regresinė terapija, kuri JAV šiuo metu yra ant bangos. Daugelis atvejų parodė, kad žmogaus sielos dalis (siela-sesuo), neseniai gyvenusi žemėje, veikia kaip jo ar jos dvasia sergėtoja (angelas sargas).
Dvasios sergėtojos charakteris ir mąstymo būdas, iš esmės, yra tokie pat, kaip ir jos žemėje saugomo žmogaus. Tačiau dvasia sergėtoja viską mato iš platesnės ir aukštesnės perspektyvos, nei jos saugomas žmogus, ir gali nuspėti ateitį. Kitas svarbus momentas yra tai, kad dvasia sergėtoja arba pasąmonė, skirtingai nei žmogus, negali meluoti. Tai reiškia, kad išsiaiškinę dvasios sergėtojos nuomonę ir jausmus, galime sužinoti tikrąsias jos saugomo žmogaus mintis bei ketinimus.

Žmonėms, kurie žemėje turi atlikti svarbią misiją, papildomai priskiriama Dvasia Vedlė, kuri specializuojasi toje srityje, kurioje dirba tas žmogus. Ypač tai pasakytina apie religinius lyderius – jiems priskiriama vedlė, tathagata ar bodhisattva, turinti aukštesnę dvasinę sąmonę, nei turi jie.





Daugiau apie dvasias sergėtojas ir dvasias vedles Ryuho Okawos kygose “Saulės dėsniai” ir “Pakeiskite savo gyvenimą, pakeiskite pasaulį”.