07 gruodžio, 2018

Tikėjimas turi galią padaryti šį pasaulį geresniu

Jei manote, kad viskas baigiasi po to, kai mirštate, esate kremuojami ir jūsų pelenai perkeliami į kapavietę, natūralu, kad likusias dienas norėsite gyventi patogiai ir savanaudiškai, tik savo malonumui. O kas, jeigu mirtis nėra pabaiga? Jeigu pažvelgsite į savo gyvenimą iš šios perspektyvos, jūsų gyvensena visiškai pasikeis.

Kitaip tariant, tai yra tas pats, kaip sakydavo vyresni žmonės: "Tavo mirusieji protėviai stebi tave" arba "Dievas ar Buda stebi tavo gyvenimą". Dauguma šiandienos žmonių greičiausiai juoktųsi išgirdę tokį pareiškimą, tačiau, o kas, jeigu šie teiginiai yra tiesa?
Jeigu žmonės tikrai tiki, kad Dievas, arba jų mirusieji protėviai, iš tikrųjų stebi visą jų gyvenimą, jiems bus sunku padaryti tai, ką jie žino esant klaidinga.


Tai yra tikėjimo galia. Tikėjimas iš tikrųjų turi galią padaryti šį pasaulį geresne vieta ir pakylėti jį morališkai. Tikėdami kad dvasinė būtybė, glaudžiai susijusi su jumis, mato jus, arba kad kito pasaulio būtybė stebi visą jūsų gyvenimą, net ir tuomet, kai esate vieni, jūs koreguosite savo gyvenimo būdą.

Versta iš Ryuho Okawos knygos “The Laws of Mission” (Misijos dėsniai), 2017

Susiję straipsniai: