29 sausio, 2013

Atsakymai į esminius egzistencinius klausimus


Kas aš esu?

Nors ir turime fizinį kūną , iš tikro esame dvasinės būtybės. Fizinis kūnas yra tik įrankis sielai kaupti patirtis žemėje ir mokytis. Me esame amžinos būtybės, turinčios Dieviškąją prigimtį ir keliaujančios tarp šio ir kito (dvasių) pasaulių.


Koks gyvenimo tikslas ir prasmė?

Šis materialus pasaulis, kuriame gyvename yra tik laikina vieta mums mokytis ir tobulėti. Gyvenimas – tai užduočių knyga, kurioje esantys sunkumai ir problemos yra tarsi galąstuvas šlifuoti mūsų sieloms, kad jos stipriau švytėtų. Pamokos ir patirtys, kurias įgyjame gyvendami žemėje, gilina mūsų išmintį ir gebėjimą mylėti. To pasekoje mes galime daugiau padėti kitiems, visuomenei ir pasauliui.


Iš kur atkeliaujame į žemę?

Prieš gimdamos žemėje, mūsų sielos gyvena Danguje – laimės, harmonijos ir laisvės pasaulyje. Prieš ateidami į šį pasaulį mes visi susidarome gyvenimo planą, kuris labiausiai atitinka mūsų sielos mokymosi ir tobulėjimo poreikius. Mes pasirenkame savo tėvus ir aplinką, kurioje gimsime. Prieš pat gimimą mes apie visa tai pamirštame tam, kad šiame pasaulyje galėtume pradėti gyvenimą iš naujo.


Kas vyksta po mirties?

Kiekvienas anksčiau ar vėliau paliksime šį pasaulį. Tad kas gi vyks po fizinės mirties? Tiesa yra ta, jog mirtis nėra visa ko pabaiga, o tiksliau, tai yra gyvenimo “Tikrąjame pasaulyje” (dvasių pasaulyje) pradžia. Po mirties, peržvelgę ir apmąstę savo gyvenimą žemėje, mes grįžtame į tą dvasių pasaulio lygmenį, kuris geriausiai tinka tolimesniam mūsų sielos tobulėjimui.


"Tikrojo pasaulio" (dvasių pasaulio) struktūra

Tikrasis (dvasių) pasaulis yra daugiadimensinis, t.y. sudarytas iš daug lygmenų. Žmonių sielos dvasių pasaulyje gyvena nuo ketvirtos iki devintosios dimensijos (imtinai), kurių kiekviena nusako skirtingas jos gyventojų savybes. Dvasių pasaulyje yra tokios sritys, kaip gerumo, lyderystės, angelų (bodhisatvų), mokytojų ir išganytojų. Žmonių sielos žemėje reinkarnuoja su tikslu tobulėti ir kilti Dangaus pasaulio laiptais. Plačiau apie dvasių pasaulio struktūrą skaitykite Ryuho Okawos knygoje “Amžinybės Dėsniai”, kuri 2013m. vasarį bus išleista Mijalbos leidykloje: http://www.mijalba.com/knygos/katalogas/amzinybes-desniai-ryuho-okawa/