20 vasario, 2013

Angelų vaidmuo


"Šiais laikais daugumai žmonių sunku patikėti, kad angelai ir velniai egzistuoja ne tik pasakose. Jiems ta mintis kelia juoką. Nors krikščionybė pagrįsta Tėvo, Sūnaus ir Šventosios Dvasios trejybe, daugelis krikščionių nenori pripažinti, kad angelai yra Šventosios Dvasios apraiškos. Netgi labai atsidavę krikščionys, kurie priima Biblijoje apibūdintų angelų idėją, sunkiai tiki, kad jie yra realiai egzistuojančios būtybės. Vis dėlto angelai egzistuoja iš tikrųjų, taip pat egzistuoja velniai, todėl bėgant amžiams apie juos ir buvo sukurta daug pasakojimų tiek Rytuose, tiek Vakaruose, tiek išsivysčiusiose šalyse, tiek besivystančiose.
Žodžiu „angelas“ apibrėžiame Dieviškąsias Dvasias įvairiuose dvasiniuose lygmenyse – šeštojoje dimensijoje ir aukščiau. Tarp jų yra dievybių, kurias žmonės bėgant amžiams laikė šventaisiais ir dievais, kai šios buvo įgavusios žmogaus pavidalus. Dieviškosios Dvasios, dar žinomos kaip bodhisatvos ir tathagatos, gyvenantys septintojoje ir aštuntojoje dimensijose, irgi yra angelai.
Jauni angelai įprastai atsakingi už ką tik iš trijų dimensijų pasaulio grįžusių sielų orientavimą. Šiame etape angelai atlieka praktinį sielų gelbėjimo darbą. Jie orientuoja, prižiūri ir lavina sielas, kurios ką tik paliko savo kūnus. Tokių angelų yra šimtai milijonų, jie keičia savo išvaizdą atsižvelgdami į mirusiojo ideologiją, įsitikinimus ir religiją. Krikščionių grupės angelai daugiausia prižiūri ir veda krikščionis, bodhisatvos iš budistinių dvasių grupės rūpinasi budistais ir taip toliau. Angelai pasirodo įgavę tokią formą, kad mirusiajam būtų lengviausiai juos priimti.
Angelai egzistuoja ne tik kitame pasaulyje – jų esama ir šiame. Dauguma angelų nuolat reinkarnuoja Žemėje, tačiau jų reinkarnacijų dažnumas labai įvairus: vieni atgimsta kas kelis šimtus metų, kiti – kartą per tūkstantmetį. Jie čia pasirodo, kad valytų šį pasaulį ir toliau tobulėtų patys, taip pat jie nori prisiminti, ką reiškia būti žmogumi. Mat jei užsibūna kitame pasaulyje per ilgai, jiems tampa sunku suprasti, ką Žemės žmonės mąsto ir jaučia. Taigi idant taptų geresniais sielų mokytojais, angelai turi periodiškai gimti Žemėje – tai padeda jiems geriau pažinti žmogiškuosius jausmus, skleisti Dievo tiesas patiems įvairiausiems žmonėms ir tuo pat metu kiekvieną mokyti pagal jo specifinius poreikius. Tai leidžia angelams išgelbėti kuo daugiau žmonių." 
~ ištrauka iš Ryuho Okawos knygos "Amžinybės dėsniai", I skyrius, 26 psl.)