26 birželio, 2014

Pozityvaus mąstymo galia


Pozityvus mąstymas yra vienas iš būdų, padedantis įveikti dvasinius sunkumus. Žmonės, besidomintys dvasiniais dalykais tampa jautrūs dvasiniams reiškiniams ir kartais gali jausti negatyvios dvasinės įtakos poveikį, dažniausiai pasireiškiantį bloga savijauta ir sunkumu galvoje.
Viena efektyvesnių priemonių susidoroti su šia situacija yra pozityvus mąstymas, kurio esmė - išsklaidyti tamsą šviesos pagalba. Išsklaidyti tamsą yra gana sunku, tačiau dedant pastangas sustiprinti šviesą, tamsa natūraliai išnyksta.
Jei esate visiškai tamsiame kambaryje, tamsos išsklaidyti neįmanoma, bet vos tik uždegate šviesą, tamsa išnyksta. Jei prie vienos žvakės nepakankamai šviesu, įžiebkite daugiau žvakių. Tokia yra pozityvaus mąstymo esmė.
Kai tam tikroje gatvėje naktimis įvykdoma daug apiplėšimų, ši problema sprendžiama padidinant šviestuvų skaičių. Tokią pat logiką turime pritaikyti ir tvarkydamiesi su tamsa savo protuose; vagys retai lankosi gerai apšviestose vietose. Jei mąstysite ir gyvensite džiaugsmingai, įsitikinsite, jog tai apsaugo jus nuo negatyvių situacijų. Tai įrodytas faktas realiame gyvenime.
Kas jus traukia labiau: žmogus, kuris nuolat šypsosi, ar tas, kuris nuolat paniuręs? Ar kada nors palaikėte besišypsantį veidą nepatraukliu? Šypsena yra patraukli nepriklausomai nuo to, kam jinai priklauso. Šypsena yra tai, kas mums duota, kaip viena iš atjautos formų. Yprastai jaučiamės laimingi ir pakylėti, kai mus supa pozityvūs žmonės. Tie, kurie nepakenčia aplink juos esančių besišypsančių ir besidžiaugiančių žmonių, yra veikiami piktųjų dvasių.
Vienas iš būdų atsikratyti negatyvios dvasinės įtakos, yra skleisti stipresnę šviesą iš vidaus. Užuot bandydami kovoti su šiomis įtakomis, jas galite pašalinti sustiprinę savo vidinę šviesą, t.y. mintydami pozityvias mintis ir skleisdami šviesą iš vidaus. Kiekvieno žmogaus prote yra tamsos arba “blogio viduje”, kuris pritraukia išorinį blogį, todėl labai svarbu dėti pastangas išsklaidyti šią tamsą savo paties šviesa.
Tamsą dažniausiai sudaro negatyvios emocijos, tokios, kaip pergyvenimai ir nepasitenkinimas. Pergyvenimai dėl ateities ir nuoskaudos dėl praeities yra tai, kas sudaro sąlygas negatyvioms dvasinėms įtakoms. Tačiau ar tikrai tiesa, kad jūsų praeitis buvo tokia apgailėtina? Žinoma, galbūt patyrėte daug kančių, bet kažkaip jas pergyvenote. Jei peržvelgdami savo gyvenimą matote tik eilę nesėkmių, vadinasi, jūsų požiūris nėra subalansuotas. Taigi, problema slypi ne faktuose, bet jūsų požiūryje į juos. Pozityvus mąstymas yra vienas iš būdų, padedančių transformuoti negatyvų požiūrį į pozityvų. Net jei jums ir teko patirti daug skausmo ir kančių, būtent pamokos ir patirtys, įgytos jų dėka, jūsų gyvenimui suteikia švytėjimo...

Versta ir kompiliuota iš Ryuho Okawos knygos “Unshakable Mind” (Nepalenkiams Protas). Yra ir knygos vertimas rusų kalba.


Susiję straipsniai:
Blogio ir negatyvios dvasinės įtakos kilmė
Dvasiniai trikdžiai ir apsėdimas – reali problema