05 birželio, 2014

Dvasiniai trikdžiai ir apsėdimas – reali problema


Dvasiniai trikžiai ir apsėdimas yra reali problema šiandienos žmonių gyvenime. Ji liečia tiek tikinčiuosius, tiek ir ne, nes dvasių pasaulis ir jo dėsniai egzistuoja nepriklausomai nuo to, ar juo tikima, ar ne.  Apie dvasinius trikdžius ir apsėdimą, Mokytojas Ryuho Okawa moko labai daug, o knygoje “Pakeiskite savo gyvenimą, pakeiskite pasaulį” jis rašo:

Viena iš priežasčių, kodėl žmonės kartais netikėtai sustoja, kai iki sėkmės tebūna likęs vienas žingsnis, ir išklysta iš kelio, yra dvasiniai trikdžiai. Tai paklydusių ir blogų dvasių įtaka. Žmonės, kurie gyvendami Žemėje netikėjo Dangaus ir Pragaro, taip pat klaidatikiai, po mirties dažnai į Dangų grįžti negali. Šios nerimstančios sielos galų gale keliauja į Pragarą, tačiau neretai jos iš pradžių, tik po fizinio kūno mirties, stengiasi dar kiek pabūti materialiame pasaulyje. Jos iš čia pasitraukti nenori.
Yra tik du būdai, kaip paklydusioms dvasioms likti šiame pasaulyje. Vienas būdas – užvaldyti kokį nors žmogų, o kitas – likti prisirišus prie tam tikros vietovės. Tokių dvasių apsėstų žmonių gyvenimai pasikeičia. Nenoriu, kad pradėtumėte bijoti piktųjų dvasių, prakeikimų ir kitų panašių dalykų, tiesiog turite žinoti, kad dvasiniai trikdžiai yra reali problema.
Neįmanoma nustatyti tikslaus skaičiaus, tačiau turbūt būsime arti tiesos, jeigu pasakysime, kad daugiau nei pusė šiandien gyvenančių žmonių vienu ar kitu gyvenimo metu ir iki tam tikro laipsnio buvo pasidavę negatyviai dvasinei įtakai. Kartais žmogų gali neigiamai veikti daugiau nei viena dvasia.
Jeigu apsėstas žmogus supanašėja su jį apsėdusia dvasia – tai yra jeigu jų abiejų vertybės, požiūris į gyvenimą ir elgesio modeliai suvienodėja – būna sunku pasakyti, kas ką valdo. Kartais apsėstasis perima įpročius, kuriuos turėjo miręs žmogus, ir neretai netgi nueina tuo pačiu keliu į pražūtį. Labai sunku stebėti, kai tai vyksta.
Kai žmogus savo elgesiu prisišaukia mirtį, būna, kad paskui kuris nors jo šeimos narys pradeda daryti lygiai tokias pačias klaidas. Tai neturi nieko bendra su likimu. Jeigu pastebite, kad linkstate į tokius pačius dalykus kaip ir jūsų miręs giminaitis, kuris, jūsų manymu, po mirties galėjo pasilikti materialiame pasaulyje, būtinai dėkite visas pastangas, kad atsikratytumėte naujų blogų polinkių.
Kaip pasikeičia žmonės, kai pasiduoda negatyviai dvasinei įtakai? Pats akivaizdžiausias ženklas yra dideli nuotaikų svyravimai, o ypač greitai toks žmogus įniršta. Apsėstų žmonių pasaulėžiūra dramatiškai persimaino ir į daugelį situacijų jie pradeda žvelgti visai priešingai, nei tai darė pirmiau. Prisiminkime, ką kalbėjome apie davimą ir ėmimą – taigi apsėsti žmonės visų pirma stengiasi imti, gauti, o ne duoti.
Pasidavę negatyviai dvasinei įtakai, žmonės paprastai jaučiasi baisiai. Jie kenčia nuo persekiojimo manijos ir nuolatos skundžiasi kitais žmonėmis, gyvenimu, aplinka, nesėkmėmis. Apsėsti žmonės greiti kritikuoti tuos, kuriems sekasi ir kurie yra laimingi, tačiau patys nieko nedaro, kad padėtų sau ar kitiems. Jie regi tik pačius įvairiausius trūkumus ir mano, kad visi yra jų priešai. Tokie žmonės jaučia, kad nebekontroliuoja savo poelgių ir kad juos veikia kažin kokios išorinės jėgos. Jų gyvenime vieną kraštutinumą seka kitas. Jie neretai pradeda piktnaudžiauti alkoholiu ar narkotikais, juos ima kamuoti  nemiga ir tada patys jau iš tos duobės jie išsikapstyti nesugeba.
Vienas iš būdų nepasiduoti tokiai įtakai yra visada išsaugoti sveiką, racionalų protą ir mąstyti logiškai. Jeigu pajuntate neigiamą įtaką, pirmiausia pasistenkite kasnakt gerai išsimiegoti, rūpinkitės sveikata ir palaikykite gerą fizinę formą.
Be šių, yra ir kitų būdų priešintis negatyviai dvasinei įtakai. Pats paprasčiausias iš jų – apmąstymai. Nekaltinkite vien tik jus kamuojančios dvasios. Apsėstas žmogus turi būdo bruožų, kurie tą piktą dvasią pritraukė. Šia prasme jūs kovojate ne su jus apsėdusia dvasia, o su blogiu savyje. Jeigu jaučiatės iš visų pusių apsupti blogio, vadinasi, jumyse yra kas nors, kas tą blogį traukia.
Apmąstymai padės jums atpažinti savo ydas ir jas įveikti. Tuomet jokia piktoji dvasia negalės prie jūsų priartėti."


Susiję straipsniai:

Prisirišimas - žmogaus kančių priežastis

Savižudybės pasekmė – didelė sielos kančia po mirties