25 rugsėjo, 2014

Motinos Teresės žodžiai iš Dangaus


2013 metų rugpjūčio mėnesį, Mokytojas Ryuho Okawa, savo unikalių dvasinių gebėjimų dėka, perdavė pasauliui mintis aktyvios katalikų vienuolės, kurią žinome kaip Šventąją Motiną Teresę.
Motinos Teresės siela, žemiškąjį pasaulį palikusi prieš septyniolika metų, šio dvasinio pranešimo-interviu metu pasidalino savo mintimis apie Dievą, tikėjimą, maldą, dvasių pasaulį, angelus, bei savo misiją žemėje.

Toliau pateikiamos nuotrupos iš šio unikalaus dvasinio interviu.

Paklausta, kas jos suvokimu yra Dievas, Motina Teresė atsakė, kad tai yra Kažkas, ką ji patyrė per Jėzų Kristų: “Jėzus Kristus nėra Dievas. Dievas yra Dievas, o Jėzus Kristus yra Dievo Sūnus...Šiandieną, mes, krikščionys, dažnai suvokiame, kad Jėzus Kristus yra tas pats, kas Dievas, tačiau tai nevisai taip...”

Motina Teresė prisipažino, kad po mirties buvo truputį suglumusi, nes krikščionybėje nėra išsamaus mokymo apie kitą (dvasių) pasaulį. Gyvendama žemėje, ji buvo labai prisirišusi prie Kalkutos lūšnynų, bei kitų, skurdo paliestų, pasaulio vietų, o tuometinis jos suvokimas apie religiją ir dvasių pasaulį buvo labai žemiškas. Grįžusi į kitą pasaulį, savo sielos tikruosius namus, ji buvo didžiai nustebinta Dangaus pasaulio platybės, jo hierarchijos ir Pragaro gelmės...

Motina Teresė, kalbėdama apie savo pašaukimą padėti vargstantiems Indijoje, kurį ji tikinti gavusi iš Jėzaus Kristaus, teigė, kad jos širdis netroško įprastų, šiam pasauliui būdingų pasiekimų ir sėkmės: “Priešingai, aš norėjau padėti vargstantiems. Norėjau juos gelbėti nuo skurdo. Aš manau, kad tai buvo mano likimas ir mano misija.”

Kalbėdama apie entuziazmo šaltinį savo humanitarinėje veikloje, Motina Teresė teigė, jog ji yra žmogus, sukurtas Dievo Entuziazmo, Dievo Aistros. “Aš pati buvau maža žvakelė. Dariau tik nedidelį darbą Dievo vardu. Per mano uždegtos mažos žvakelės šviesą, kai kurie žmonės galėjo pamatyti Dievo Tiesą, Tikrovę...Mes visi turime būti mažomis žvakelėmis arba Dievo pieštukais. Mes tik turime skleisti Dievo Tiesą, Dievo Meilę ir žmonės bus išgelbėti”.

Paklausta apie maldos svarbą, Motina Teresė atsakė: “Malda yra telefoninis skambutis Dievui. Mums reikia “telefono”, kad kalbėti su Dievu. Jis laukia mūsų telefoninio skambučio. Ir Dievas neabejotinai atsako į mūsų prašymus”. Anot jos, “per maldą mes galime išgryninti savo širdis, o tyra širdis apsaugo mus nuo tuštybės ir tuščios garbės.”

Šio dvasinio pranešimo-interviu metu Motina Teresė taip pat pasidalino savo mintimis apie Romos katalikų bažnyčią, imperializmą ir rasinę diskriminaciją, bei atskleidė savo ankstesnes inkarnacijas žemėje, susijusias su budizmu ir su krikščionybe.

Dabar Motinos Teresės siela, kartu su kitais šviesos angelais, mokytojauja Danguje, bei gelbsti vargstančias žmonių sielas Pragaro lūšnynuose.