14 spalio, 2014

Hannah Arendt misija ir inkarnacijos


Hannah Arendt, žymi žydų kilmės politikos teoretikė ir filosofė, savo darbais įkvėpė Mokytoją Ryuho Okawą dar pačioje jo jaunystėje. Būdamas 20-ties, Mokytojas Okawa parašė ese apie Hannah Arendt filosofiją ir niekada neneigė, kad šios išmintingos moters mintys teikė jam daug įkvėpimo.

Šiais metais įvykusio dvasinio pranešimo-interviu (perduoto per Mokytoją Ryuho Okawą) metu, Hannah Arendt patvirtino, kad jos vaidmuo Mokytojo Okawos misijoje buvo tarsi Jono Krikštytojo. Neseniai išleistoje knygoje – dvasiniame interviu “Apie laimės revoliuciją”, Hannah Arendt sako:

 
“Centrinė mano filosofijos idėja yra meilė. Ta meilė, žinoma, apima Dievo meilę ir meilę visam pasauliui. Mokytojas Okawa šią idėją suprato dar būdamas 20-ties. Iš karto po mano mirties, perpratęs mano mintį, jis parašė ese apie mano filosofiją. Tai buvo jo paties, kaip politikos filosofo, pradžia... Mokytojas Okawa nėra uždaras žmogus. Jis apima viską. Jis suvirškina, turiu minty, absorbuoja, visą šio pasaulio gėrį ir blogį, ir keičia, transformuoja visa tai į “Aukso Dėsnius”. Girdėjau, jog jis parašė daugiau nei 1500 knygų. Tai neįtikėtinai daug ir rodo, kad jis nori viską pakeisti. Šiame filosofiniame ir politiniame kontekste, galima sakyti, jog aš jam buvau tarsi Jonas Krikštytojas...”.

Kalbėdama apie savo buvusias inkarnacijas žemėje, Hannah Arendt atskleidė, kad aštuntajame amžiuje pries Kristų (VIII a. pr. Kr.), ji buvo gimusi kaip žydų pranašas Izaijas, kurio pranašystės minimos Senąjame Testamente, Izaijo knygos 1-39 skyriuose. Vėliau, jau Europoje, ji buvo inkarnavusi kaip Šventoji Monika – Šventojo Augustino motina. (Galbūt todėl Hannah Arendt savo disertacijai pasirinko Šventojo Augustino mintis apie meilę?).

Dar vienas įdomus faktas minimas šioje unikalioje knygoje yra tai, kad žymus vokiečių filosofas Martinas Heideggeris - vyras, kuriam Hannah Arendt jautė ypatingus jausmus - praėjusioje inkarnacijoje buvo Šventasis Augustinas.

Tai tik dar kartą įrodo, kaip viskas yra susipynę ir susiję mūsų sielų gyvenimo amžinybėje…


Versta ir kompiliuota iš Ryuho Okawos knygos “On Happiness Revolution: A Spiritual Interview with Hannah Arendt (Spiritual Interview Series)”.