20 gruodžio, 2017

Galia skleisti meilę

“Šiandieną pasirinkau temą apie meilę, pavadindamas paskaitą "Galia skleisti meilę". Tai yra tema, kurią gali suprasti net ir pradedantieji.” Tokiais žodžiais Mokytojas Ryuho Okawa pradėjo vieną stipriausių savo paskaitų šiais metais, kurią gruodžio 7 d. skaitė daugiatūkstantinei auditorijai Japonijoje. Šioje paskaitoje Mokytojas Okawa meilės temą apžvelgė ne tik  asmeniniame, visuomeniniame ir nacionaliame lygmenyse, bet ir kūrinijos lygmenyje. Čia supažindinama su trumpomis šios paskaitos ištraukomis.


Viskas buvo sukurta iš Dievo meilės

Tiesa yra ta, kad ši visata nėra sudaryta iš to, ką galima pamatyti akimis. Ji sudaryta iš dalykų, kurie nematomi akimis. Tie nematomi dalykai yra dvasinės būtybės. Dvasinės būtybės sudaro įvairius dalykus. Identitetas, arba tikroji dvasinių dalykų esmė, yra meilė. Visata buvo sukurta iš Dievo meilės. Dievo meilė gyvena visose būtybėse, gyvenančiose įvairiose galaktikose ar planetų sistemose, įskaitant Žemę ir visus jos gyventojus: žmones, gyvūnus ir augalus.
Net jei ir negaliu padaryti savo meilės matomos jūsų akims, jūsų širdis gali jausti mano žodžius. Taip tikrai nutinka. Kodėl galite tai jausti? O gi todėl, kad Dievo meilė esti jumyse. Todėl aš sakau, kad žmonės yra Dievo vaikai. Dievo vaikai esate ne todėl, kad viską žinote, viską galite, kad esate neįveikiami, ar kad galite pasiekti bet ką, o todėl, kad meilė yra jumyse. Ji esti kiekviename iš jūsų.

Klaidingas meilės suvokimas

Šio pasaulio mokyme apie meilę didžiausia klaida yra idėja, kad meilė yra tai, ką gauname iš kitų. Meilė nereiškia "duoti ir imti". Tai nėra tarsi ekonominiai mainai, kuriuose jūs gaunate ir duodate kitiems. Kodėl žmonės galvoja tik apie tai, kaip gauti meilės ir nenori jos duoti, jausdami, tarsi jie patirtų nuostolį?
Pasaulyje yra pilna žmonių, kurie nori meilės. Tad kodėl ir jūs didinate tą skaičių, norėdami gauti meilės sau? 
Visur yra pilna žmonių, kurie nori meilės, ir labai nedaug žmonių, kurie ją duoda. 
Duoti meilę kitiems nereikalauja nei vieno cento.
Ištaisykite savo neteisingą mąstymą, kad gauti iš kitų - lygu laimei. Prašau, suvokite, kad jūs esate būtybės, kurių viduje gyvena Dievo meilė. Dievas jums jau viską davė. Norėčiau, kad liautumėtės bandyti gyventi savo nuožiūra, ir vietoje to, suprastumėte, kad jums yra suteikta gyvybė. Jums suteiktas gyvenimas, kurį palaiko daugybė skirtingų jėgų.
Dėkingumas kyla iš vidaus tiktai tuomet, kai suvokiate, kad jums yra suteikta gyvybė. Suvokimas, kad jums yra suteiktas gyvenimas, puoselėja norą kažkaip atsidėkoti.
Meilės pradžia yra santykiuose su giminėmis ir artimaisiais, tačiau įgiję išminties, ir naudodami išminties galią, jūs turite būti pajėgūs mylėti dar daugiau žmonių. Mylėkite visus žmones, kuriuos sutiksite per visą savo gyvenimą.

Tikėkite, kad meilė sujungia visus, peržengdama mažas Japonijos ribas, peržengdama ribas tarp Rytų ir Vakarų, ir peržengdama Žemės ribas.



 Šaltinis:
Ryuho Okawos paskaita “Galia skleisti meilę” (2017.12.07)