26 sausio, 2021

Laimei nereikia sąlygų


Nekelkime laimei jokių sąlygų. Nesakykime, „jei tik turėčiau milijoną“, „jei tik gaučiau geresnį darbą“, „jei tik galėčiau laimingai susituokti“, „jei būčiau baigęs gerą mokyklą“. 

Įsivaizduokime šviesų besidžiaugiantį žmogų, kurio mintys yra visada kuriančios, kuris yra užsidegęs stiprybe ir viltimi. Ar pamanytumėte, kad šis žmogus kažkada galėjo sirgti, žlugti, patirti nesėkmes moksle ar darbe?

         Kai žmonės saugo savo juodą nesėkmės šešėlį, kiti žmonės mano, kad „jie yra nelaimingi“. Kai žmonės atsisako juodų šešėlių ir gyvena šviesų gyvenimą, yra gerai nusiteikę, pilni vilties, kiti juos mato kaip „laimingus žmones“. 

        Koks būtų pasaulis, jeigu jame būtų labai daug žmonių, kurie pabudę sako: „Koks nuostabus rytas! Šiandieną vėl daug nuveiksiu. Nebijau pasenti. Noriu prasmingai darbuotis iki paskutinės savo gyvenimo dienos. Padarysiu viską, ką galiu, kad šis pasaulis būtų nuostabesnė vieta gyventi. Tegul čia gyvena daug laimingų žmonių“. 

         Net jeigu yra neįmanoma iš karto pripildyti viso pasaulio laime, jeigu remsimės teisingu požiūriu, sunaikinsime vieną šio pasaulio nelaimės lašą. Tai padaryti yra tikrai įmanoma. Švytintis laimingas gyvenimas atsivers, turint šviesių ir gerų minčių. 

        Kad jūsų gyvenimas būtų šviesus, nesiteisinkite. Nuostabus gyvenimas laukia tų, kurie yra gerai nusiteikę ir deda pastangas, kurdami šviesią ateitį. 

 

 

Versta iš Mokytojo Ryuho Okawos knygos I’m Fine“ Spirit: Get Through Tough Times“ („Man viskas gerai: kaip gyventi sunkiais laikais“), 2011, p. 74 – 75.