06 rugpjūčio, 2013

Gyvenimas yra tarsi užduočių knyga


Dažnai sakoma, jog “Visi žmonės yra sukurti lygūs”, tačiau jei pažiūrėsime į skirtingų individų gyvenimus,  netruksime pastebėti, jog tarp jų egzistuoja didžiuliai skirtumai.  Žmonės skiriasi tiek savo vidumi, tiek išore.

Tų skirtumų priežasties nesurasime, jei žvelgsime tik iš šio gyvenimo perspektyvos. Žmonės nuolatos reinkarnuoja žemėje ir praėjusių gyvenimų patirtys daro įtaką šiame gyvenime. Kiekvienas žmogus atsineša karmą. Nors karma gali būti tiek teigiama, tiek ir neigiama, dažniausiai esame įpratę suvokti ją iš neigiamos pusės. Negatyvi karma dažniausiai apibūdinama per tokius teiginius, kaip: “jei šiame gyvenime esate skriaudžiamas kitų, tai tikėtina, kad praėjusiuose gyvenimuose skriaudėte kitus”, “šiame gyvenime praradote regėjimą todėl, kad praėjusiame gyvenime jį atėmėte iš kitų”  ir t.t.

Yra manoma, kad karminis priežasties ir pasekmės dėsnis turi kaupiamąjį efektą ir pasireiškia šiame gyvenime.  Atlikę tam tikro žmogaus praėjusio gyvenimo analizę iš tikro galime atsekti tam tikrą koreliaciją. Jei žvelgsime į gyvenimą kaip į užduočių knygą, pamatysime, jog svarbiausia joje esanti problema greičiausiai gimė iš kozalinių veiksmų praėjusiuose gyvenimuose.

Tačiau į šią karmos sąvoką nereikėtų žvelgti tik iš tos pozicijos, kad “už nuopelnus esame apdovanojami, o už nuodėmes baudžiami”. Tiesa, jog žmogžudys, nužudęs žmogų praėjusiame gyvenime, šiame gyvenime pats gali tapti žmogžudystės auka. Tačiau į tai nebūtinai reikėtų žvelgti kaip į bausmę. Žmogus prieš gimdamas pats pasirenka, kokį gyvenimą jis gyvens žemėje. Kai kuriems žmonėms suvokimas ateina tik per patirtį, todėl tokios sielos renkasi šiurkštesnę aplinką.

Taigi, gyvenimo plane nebūtinai bus malonūs dalykai. Jame numatyti ir tie procesai, kurie yra būtini jūsų sielai augti ir vystytis iki aukščiausio laipsnio. Sielos, kurios planuoja tokius gyvenimus, puikiai žino, su kuo joms teks susidurti žemėje.

Versta iš Ryuho Okawos knygos “Healing Yourself ~ The True Relationship Between Mind and Body” (perliminarus vertimas “Išgydyk save ~ tikrasis sąryšis tarp proto ir kūno”)