14 liepos, 2014

Apgailėtina XXI a. visuotinės pasaulėžiūros situacija


Šiais metais išleistoje knygoje “The Laws or Perseverance” (“Ištvermės dėsniai”), 
Mokytojas Ryuho Okawa visą skyrių paskyrė šiandienos pasaulio situacijos ir istorinių įvykių apžvalgai, ir pavadino jį “Visuotinės pasaulėžiūros perversmas ~ Tiesos galia, kuri atvers naują amžių”. Čia pateikiama trumpa ištrauka iš šio knygos skyriaus, kuriame rašoma apie apgailėtiną situaciją šiandienos religijos, politikos, medicinos ir kitose srityse.


…Kai pasaulis įžengė į mokslinio nušvitimo amžių, religija buvo nustumta į šoną ir žmonės prarado tikėjimą; tuo pat metu, tikėjimas materializmu grįstu mokslu, tapo visuotine pasaulėžiūra arba visuotinai priimtinomis šio pasaulio žiniomis.

Net ir visuotinai priimtuose dalykuose, įvirtintuose šių dienų religijose, yra idėjų, kurios mindžioja Dievo širdį...
 Yra daug dvasininkų, atsainiai atliekankančių mirusiųjų pagerbimo ceremonijas, nes iš tikro, jie netiki nei kito pasaulio, nei sielos egzistavimu.Taipogi, religijose yra daug  žmonių, kuriems yra svarbiau jų paties išlikimas, nei Dievo Valios vykdymas. Kai kurie mąstymo būdai, grįsti religinėmis tradicijomis, turi būti išgyvendinti, nes jie pasidengė purvu ir apnašomis, dulkėmis ir juodžemiu, ir jau nebeatspindi Tiesos. 
Jei Jėzus ar Buda dabar pasirodytų šiame pasaulyje, tikėtina, kad jo (ar jos) atėjimas, iš tikro, nebūtų pageidaujamas. Daugeliu atvėjų, bažnyčios, šventyklos ir įvairios religinės grupės norėtų apsaugoti save, kad užtikrintų savo grupės tęstinumą, ir dėl to priimtų “būtiną sprendimą” atmesti tokį žmogų. Tai labai apgailėtina.

Panašią tendenciją galime matyti ir politikos pasaulyje. Egzistuoja daugybė korumpuotų žmonių, vadinančių save “politikais”. Jie siekia išsaugoti egzistuojančias struktūras tam, kad apsaugotų savo turtines teises ir pragyvenimo šaltinius. Tam pasiekti, jie imasi įvairių apgaulių. 

Medicinos pasaulyje, taip pat, daktarai neigia viską, ko negalima rasti vadovėliuose. Nors medicinos mokslas laikomas aukščiausiu modernių žinių zenitu,  didžioji dalis medicinos teorijų visiškai neigia dvasinius reiškinius. Šiuos reiškinius jos laiko psichiniu negalavimu, kurį sukelia smegenų veiklos, ar nervų sutrikimai.

Pažvelgę į ekonomiką, rasime dar daug žmonių, besivadovaujančių Marksizmo mokyklos ekonominėmis teorijomis. Tačiau, mano dvasiniai tyrimai rodo, kad Marksas dabar gyvena pragaro bedugnėje.

Kas liečia Freudą, dvasinio tyrimo rezultatai aiškiai parodė, kad jis mokė klaidingos psichologijos. Jis mokė, kad visų žmogaus psichinių ligų priežastys slypi vaikysteje patirtame smurte ar  seksualiniuose troškimuose. Kitaip tariant, jis tikėjo, kad visų psichinių ligų priežastys yra randamos šiame pasaulyje. Iš tikro, Freudas pasirinko poziciją neminėti dalykų, susijusių su siela. Tam tikra prasme, tai yra religinės Tiesos nepripažinimas.

Tokiu būdu, daug vaikų yra lavinami pagal visuotinai nusistovėjusią pasaulėžiūrą, kurioje gausu nesusipratimų ir klaidingų idėjų; vaikai vertinami pagal jų gebėjimus ir skirstomi į elitą. Po to, jie žengia į suaugusiųjų pasaulį, manydami, kad yra labai išprusę, ir pradeda daryti įtaką visuomenėje.
Tačiau, turite žinoti, kad didžioji dauguma šiandieną visuotinai priimtinų žinių yra iškraipytos...
Tokia yra XXI a. stuacija...


Versta ir kompiliuota iš Ryuho Okawos knygos 
“The Laws or Perseverance” (“Ištvermės dėsniai”).

Susiję straipsniai: