07 lapkričio, 2014

Apie pasaulio dabartį, ateitį ir mūsų misiją


Turbūt daugelis sutiks, jog šiandienos pasaulyje daug nerimo šaltinių, o ateitis tampa vis sunkiau prognozuojama. Tokiais laikotarpiais esame linkę labiau domėtis senovinėmis pranašystėmis arba klausyti tų, kurie geba spėti ateitį. Mokytojas Ryuho Okawa, žmogus pasiekęs aukščiausią nušvitimą ir turintis visas įmanomas dvasines galias, savo pirmojoje ir svarbiausioje knygoje “Saulės dėsniai”, trumpai ir aiškiai kalba apie dabartinę pasaulio situaciją, ateitį ir mūsų misiją:
___ ___ ___

"Mūsų dabartinė civilizacija, kokia ji yra nuo antrosios XX amžiaus pusės, gerokai primena Mu ir Atlantidą paskutiniais jų gyvavimo metais. Šiandieną žmonija labai daug dėmesio skiria mokslui ir technologijoms, todėl pasaulyje plinta materializmas. Žmonių širdys darosi vis aikštingesnės, siaučia socialinis blogis ir daugelis religinių lyderių klaidina savo sekėjus. Kita vertus, visame pasaulyje esama ir tokių lyderių, kurie skelbia Tiesas.

Nesunku nuspėti žmonijos ateitį, jei tik pažvelgsime į senesnių civilizacijų likimą ir palyginsime jas su savo dabartinėmis visuomenėmis. Turint galvoje globalią šiuolaikinio pasaulio prigimtį galima teigti, kad mūsų laukiančios nelaimės neapsiribos viena šalimi ar vienu žemynu – jos sukrės visą Žemės rutulį. Maža to – labai tikėtina, kad nelaimės prasidės per kelis kitus dešimtmečius (past. “Saulės dėsniai” parašyti 1986 m.) Aš galiu pažvelgti į žmonijos likimą ir tiksliai pasakyti, kokios nelaimės ir katastrofos mūsų laukia. Tačiau čia noriu pridurti vieną dalyką. Kad ir kokie siaubingi būtų įvykiai, jie nereiškia, kad tai pasaulio pabaiga. Praeities civilizacijų žmonės mąstė būtent taip – jiems atrodydavo, kad juos užklupusios nelaimės reiškė laikų pabaigą. Tačiau tų civilizacijų sėklos išliko ir iš jų suvešėjo naujas vilties sodas, kuris galų gale išaugo į klestėjimo ir šviesos visuomenę.
Reinkarnacijos ciklai būdingi ne tik žmonių sieloms, bet ir ištisoms civilizacijoms bei kultūroms. Mūsų planetos civilizacijos juda nesibaigiančiais ciklais nuo gimimo iki mirties. Visada atminkite štai ką: vieno dalyko pabaiga reiškia kito pradžią.

Rašydamas šios knygos („Saulės dėsnių“) žodžius, perduodamus man iš devintosios dimensijos Kosminio Pasaulio, žinau, kad Žemė greitai panirs į tamsą. Pasauliui reikia šviesos švyturio, kuris parodytų žmonijai kelią iš tamsos. Žmonijai reikia, kad Budos Tiesų šviesa šviestų bent iš vieno pasaulio kampelio. Ši knyga yra dalis didingos Budos Tiesų Saulės, kuri dabar kyla viršum horizonto. Jos šviesa tarnaus naujai civilizacijai, kuri greitai iškils.
Žmonija naujajame tūkstantmetyje turės drąsiai įveikti dešimtmečius chaoso ir destrukcijos. Po didelių gimimo kančių nauja civilizacija užgims Azijoje. Ji prasidės nuo Japonijos ir skleisis į Pietryčių Azijos šalis iki Indonezijos ir galiausiai – iki Okeanijos. Kai kurie žemės masyvai nugrims į vandenį, o Ramiajame vandenyne vėl iškils Mu žemynas – jis taps naujos didžiulės civilizacijos centru.
Galiausiai po vandeniu panirs kai kurios Europos ir Šiaurės Amerikos dalys. Tačiau iškils Atlantida ir taps dar didesniu žemynu, nei buvo anuomet. 2400 metais jame atgims Jėzus Kristus. Maždaug 2800 metais Indijos vandenyne vėl iškils Garnos žemynas, kuriame atgims Mozė ir sukurs naują kosminę civilizaciją.
Kai kurie iš jūsų, dabar skaitantys šią knygą, reinkarnuosite Žemėje kartu su Jėzumi ir Moze ir studijuosite jų mokymus. Tačiau tų ateities civilizacijų gerovė priklausys nuo mūsų, nuo žmonių, kurie gyvena šiandieną – ar mes padėsime Budos Tiesų Saulei pakilti virš viso pasaulio. Kai pasaulis pasiners į tamsą, mes patys turėsime šviesti skaisčiai kaip Saulė ir teikti pasauliui šviesą bei viltį. Tai yra labai svarbi misija tų, kurie yra gimę šiame amžiuje."
___ ___ ___

Ištrauka iš Ryuho Okawos knygos “Saulės dėsniai” (2014 m., Mijalba)

Susiję straipsniai: