13 lapkričio, 2014

Apie pomirtinį savižudžio gyvenimą


Žmonės, nusprendę išeiti iš gyvenimo savo noru, dažnai tikisi tokiu būdu nutraukti savo kančias, pabėgti nuo juos slegiančių problemų ar, tiesiog, nebūti našta kitiems. Jie tikisi, jog su fizinio kūno mirtimi viskas pasibaigs ir pagaliau jie atras taip išsvajotąją ramybę. Deja, deja…Jie net nesuvokia, kas jų laukia po mirties. Taip pat jie nesuvokia, kad tokiu savo poelgiu pasmerkia kančiai ne tik save (žmogaus esmės – proto – nužudyti neįmanoma), bet ir pridaro problemų savo artimiesiems.

Štai ką apie savižudybę ir jos pasekmes sako Mokytojas Ryuho Okawa:

Savižudžio siela pasilieka limbo būsenoje. Ji negali sugrįžti nei į Dangų, nei į Pragarą ir blaškosi šiame pasaulyje, iki kol nugyvena savo suplanuotą laiko tarpą. Dažniausiai tokios sielos pasilieka mirimo vietose arba apsėda savo šeimos narius ir prišaukia jiems nelaimes. Galiu suprasti, kodėl jos nori prisikabinti prie kitų žmonių. Tai panašu į žmogų, vidury ežero iškritusį iš valties ir bandantį kabintis už jos kraštų arba už kažko, kad išsigelbėti. Tie, kurie mirė nesuvokdami mirties prasmės, bandys kabintis už ko nors. Tas "kas nors" gali būti jų šeimos nariai, draugai arba žmonės, susiję su jų savižudybės vieta. Tokie žmonės greičiausiai kėlė problemų kitiems dar būdami gyvi, bet, negalėdami savęs išgelbėti, jie ir toliau kelia problemas kitiems, net ir po mirties. Jausdamiesi nelaimingi, kad jie vieni kenčia, jie bando padidinti kenčiančiųjų gretas ir įtraukti kitus žmones į tuos pačius spąstus. Jie bando sugundyti ir kitus vietose, kuriose jie nusižudė: aukštuose pastatuose, ant traukinių platformų, pakelėse ar pajūryje. Jie bando sugundyti kitus nutraukti savo gyvenimą tokia pat mirtimi. Tai yra siaubingas dalykas. Tikiuosi, jog niekuomet nepakliūsite į tokią situaciją. Tikiuosi, jog niekada netapsite būtybe, kuri bando sumažinti savo kančią priversdama kentėti kitus. Vietoj to, turite siekti tapti tais, kurie gali padėti gelbėti kitus, bei vesti į laimę kuo daugiau žmonių. Nuoširdžiai to trokštu.
(Ištrauka iš Ryuho Okawos paskaitos “Tapti Pabudusiu”)



Tie, kas neabejingi savižudybių problemai, pasidalinkite šia Dvasine Tiesa su kitais, kuri kažkam, galbūt, atvers akis...

Susiję straipsniai: