27 vasario, 2015

Laimės teorija pagal Helen Keler

Mokytojas Ryuho Okawa, norėdamas padrąsinti neįgalius žmones pozityviau priimti jiems duotus likimo iššūkius, perdavė dvasinį pranešimą iš Helen Keler (Helen Keller).

Helen Keler (1880 – 1968), gerai žinoma amerikiečių rašytoja, politinė aktyvistė ir pasaulinio garso lektorė, kentėjo nuo trigubo fizinio neįgalumo: nematė, negirdėjo ir nekalbėjo. Būdama vos dviejų, Helen Keler sunkiai apsirgo ir stipriai karščiavo, ko pasekoje apako, apkurto ir neišmoko kalbėti. Nepaisant šio stipraus fizinio neįgalumo, auklės Anos Sulivan (Anne Sullivan) padedama, Helen baigė prestižinį Radklifo koledžą (Radcliffe College) ir paskyrė savo gyvenimą įvairiai humanitarinei veiklai. Helen gyvenimas, pilnas sunkumų ir pastangų juos įveikti, gali būti visiškai nesuvokiamas sveikus kūnus turintiems žmonėms.
Nepaisydama jai skirto trigubo neįgalumo, šio dvasinio interviu metu, Helen pasakė “Tai, ką manote esant nelaime, buvo mano laimės priežastis. Aš nuoširdžiai taip manau.” Toliau ji dėstė sakydama, kad “net jei pasaulyje ir yra daug nelaimės sėklų, turite jas priimti, kaip Dievo darbų apraišką, ir tai gali atverti jūsų gyvenimą.”

Paklausta, kas Helen teikė stiprybės ištverti sunkumus, ji atsakė, kad tai buvo ją supę geranoriški žmonės ir tai, kad ji priėmė jai skirtą likimą. Interviu metu Helen Keler atskleistas požiūris į tikėjimą, pasaulį bei ją žemėje supusius žmones, leido suprasti, kaip giliai ji suvokė dvasingumą. (Helen Keler dvasinis lygmuo atskleistas Ryuho Okawos filme “Amžinybės dėsniai” ir knygoje “Aukso dėsniai")). Šio unikalaus pokalbio metu paaiškėjo, jog Helen savo vidų plėtė per intelektualinį smalsumą ir tos intelektualinės paieškos teikė jai daug laimės.

Kalbėdama apie žmones, gimusius su fizine negalia, Helen pasakė, kad fiziškai neįgalūs žmonės tarnauja lyg apsauga, padedanti nepamiršti Dievo meilės.”

Helen Keler dvasinis pranešimas buvo kupinas tikėjimo vilties, bet tuo pačiu ir perspėjimas tiems šiandienos žmonėms, kurie daro klaidą prarasdami tikėjimą Dievu ir Jo stebuklais.

Straipsnis parengtas remiantis medžiaga iš internetinio tinklaraščio TheLibertyWeb.

Susiję straipsniai: