17 vasario, 2015

Žemiškų pastangų ir dvasinių gebėjimų sąsaja


Šiems metams skirtoje knygoje “The Laws of Wisdom” (Išminties dėsniai). Mokytojas Ryuho Okawa akcentuoja žemiškų pastangų arba saviugdos svarbą materialioje plotmėje. Jis teigia, jog egzistuoja daug religijų, kurios yra susikoncentravusios į vieną sūtrą arba vienos krypties mąstymą ir daugelis tokių vienpusiškų (ypač monoteistinių) religijų pasekėjų, dažnai atmeta kitų religijų mokymus. Pavyzdžiui, netgi krikščionių pastorius ar kunigas, turintis dvasinių gebėjimų ir potencialą gauti dvasinį vedimą iš kitoms religinėms srovėms priklausančių būtybių, jų mokymus, kurie skiriasi nuo krikščionybės, atmes, sakydamas, kad “taip negali būti”.

Vienas tokių pavyzdžių yra Edgaras Keisis (Edgar Cayce), kuris dar vadinamas “miegančiuoju pranašu”. Edgaro Keisio scenografiniuose pranešimuose, kurie buvo užrašomi jam esant hipnozės būsenoje, buvo daug reinkarnacijos aprašymų. Tačiau nubudus po hipnozės, jam buvo sudėtinga suvokti ir priimti reinkarnacijos idėją. Taip pat jis kankinosi, bandydamas suvokti, ar jo parapsichologiniai gebėjimai dvasine prasme buvo kilę iš aukščiausiojo Šviesos pasaulio.
Edgarą Keisį kankino abejonės, nes jis buvo uolus krikščionybės pasekėjas. Krikščionybė apie reinkarnaciją nemoko ir pačią reinkarnacijos idėją laiko erezija. Kadangi Edgaro Keisio išsilavinimas tesiekė tik aštuonias klases, o Bibliją jis išmanė puikiai, todėl reinkarnacijos idėja jam buvo nesuvokiama ir nepriimtina, bent jau paviršiniame sąmonės lygmenyje.
Taigi, nors hipnotinio transo metu Edgaras Keisis daug kalbėdavo apie reinkarnaciją, nubudęs ir mokytojaudamas Sekmadieninėje mokykloje, jis teigdavo, kad “toks dalykas, kaip reinkarnacija neegzistuoja”.

Mokytojas Okawa knygoje “The Laws of Wisdom” (Išminties dėsniai) teigia, kad dvasiniai pranešinai gali būti siunčiami įvairiai – būdas pasirenkamas priklausomai nuo to, ar žemėje gyvenantis žmogus gali juos suprasti, ar ne. Kartais tokie pranešimai perduodami, kai žmogaus paviršinė sąmonė miega, kaip tai buvo Edgaro Keisio atvėju. Nors būdamas krikščionis, Edgaras Keisis netikėjo reinkarnacijos egzistavimu, tikroji jo sielos prigimtis pajėgė gauti tokius pranešimus (apie Edgaro Keisio sielos prigimtį ir praėjusius gyvenimus Ryuho Okawa rašo knygoje “Amžinybės dėsniai”).
Hipnozės miego metu Edgaras Keisis kalbėjo net apie Atlantidos ir Mu civilizacijų egzistavimą (apie šias civilizacijas gana plačiai rašoma Ryuho Okawos knygoje “Saulės dėsniai”).
Tai tik vienas iš įrodymų, jog mūsų žemiškos pastangos arba saviugda materialioje plotmėje, bei jos dėka įgytas mąstymo platumas, įtakoja ir mūsų dvasinius gebėjimus.

Mokytojas Ryuho Okawa dvasinius pranešimus gauna iš įvairių žemėje gyvenusių ir gyvenančių iškilių religinių lyderių (Konfucijaus, Jėzaus Kristaus, Mohamedo, Mozės ir t.t.), mokslininkų, politikų (Margaret Tetčer, Nelsono Mandelos, Vladimiro Putino, Barako Obamos ir t.t.) ir visuomeninių veikėjų. Tokia įvairovė yra įmanoma todėl, kad Mokytojo Okawos žemiškos pastangos, tokios kaip saviudga, nuolatinis mokymasis ir domėjimasis įvairiomis sritimis, atitinka jo įgimtų dvasinių gebėjimų mastą.

Straipsnis parengtas remiantis Ryuho Okawos knyga “The Laws of Wisdom” (Išminties dėsniai) ir internetiniais šaltiniais apie Edgarą Keisį (Edgar Cayce).

Susiję straipsniai: