12 liepos, 2013

Ryuho Okawos požiūris į šiandienos pasaulio neramumus: Egiptas, Sirija, Azija


2013 Liepos 6 d., Happy Science įkūrėjas ir prezidentas Mokytojas Ryuho Okawa savo  57-ojo gimtadienio proga skaitė paskaitą penkiatūkstantinei auditorijai Japonijoje ir ši paskaita tuo pat metu buvo transliuojama 3,5 tūkst. vietų visame pasaulyje. Mokytojo Okawos gimtadienis yra viena svarbiausių švenčių organizacijos nariams, kurių šiai dienai yra daugiau nei 100 pasaulio šalių.
Šiame straipsnyje pateikiama ištrauka iš Mokytojo Okawos skaitytos paskaitos 
“Sprendimas Jūsų Laimei”.


Egiptas: Šalies piliečiai nenurims, kol trūks maisto ir kuro


Šiandienos pasaulyje yra daug konflikto sėklų...
Didelė problema dabar kamuoja Egiptą. Šimtatūkstantinė protestuotojų minia nušalino prezidentą, kuris dar prieš metus buvo išrinktas demokratiniu būdu. Kariškiai perėmė valdžią į savo rankas, laikinuoju šalies vadovu paskirdami Egipto konstitucinio teismo vadovą ir pradėjo diskusijas apie naują santvarką. Aišku, jog demokratinė visuomenė Egipte dar nėra išsivysčiusi. Manau, kad Egito civilizacijoje vykdomas eksperimentas, ką žmonės turėtų pasirinkti šiame pereinamąjame etape. Nepaisant visko, manau, kad reikėtų palaikyti vyriausybę, kurioje žmonės savo išminties pagalba tartųsi vienas su kitu ir priimtų sprendimus. Arabų sujudimas plačiai išplito ir padarė galą ilgai trukusiam Egipto autoritariniam režimui. Nepaisant to, kad buvęs prezidentas buvo diktatorius, jis buvo palyginti tolerantiškas, liberalus ir išmanė ekonomiką. Naujai išrinktas prezidentas ekonomikos neišmanė. Jeigu kitas prezidentas bus išrinktas kariškių, labai tikėtina, kad tai bus dar vienas žmogus, mažai išmanantis ekonomiką. Šalies piliečiai nenurims, kol trūks maisto ir kuro. Jie neleis šalies vadovo poste pasilikti tam, kuris negali užtikrinti  minimalių gyvenimo sąlygų. Tai viena didžiausių Egipto problemų.

Sirija: kovą skatinantis ginklų tiekimas, neturi būti leidžiamas


Sirijoje jau daugiau nei šimtas tūkstančių žmonių žuvo pilietiniame kare, kurį išsivysčiusios tautos stebi iš šalies, nesutardamos, kuriai kovojančiųjų pusei tiekti ginklus. Rusija, ir kitos panašiai mąstančios šalys, tiekia ginklus Sirijos vyriausybei, kai tuo tarpu Europa ir Amerika palaiko protestuotojų pusę. Kitos šalys tik stebi šį konfliktą, tačiau noriu pasakyti, kad vien ginklų tiekimas gali dar labiau padidinti mirčių skaičių. Esu tikras, kad galima rasti daug įvairių priežasčių ir pasiteisinimų dėl konflikto Sirijoje, tačiau manau, jog prezidentas turi atsistatydinti. Prezidentas Asadas turi atsistatydinti ir žmonės turi nuspręsti, kokios nori naujos valdžios. Kovą skatinantis ginklų tiekimas, neturi būti leidžiamas.
Tą patį galima pasakyti ir apie Egiptą. Jei daugiau nei milijonas žmonių apsiginkluos ir eis į kovą, išdavos bus labai liūdnos. Mes turime neleisti tam įvykti ir išmokyti juos tikrosios laisvės ir demokratijos sampratos.
Mes turime mokyti juos ir duoti jiems laiko suprasti tas sąvokas, kad būtų galima tai įgyvendinti. Mes turime būti kantrūs. Turime būti kantrūs kitų nebrandumui ir dėti pastangas kurti nors šiek tiek geresnę ateitį.

Azija: Pietų Korėjos Prezidentės Park iniciatyva kurti sąjungą su Kinija gali pražudyti šalį


Manau, kad žmonės turi skirtingas nuomones, kas liečia problemas, susijusias su Kinija, Pietų ir Šiaurės Korėjomis. Yra daug problemų, susijusių su istorijos interpretacija, bet į tas diskusijas dabar nesileisiu. Net jei ir eitume į diskusijas, aiškindamiesi istorinę Japonijos kaltę Kinijos atžvilgiu, Kinija turi nepamiršti, jog pasaulis akylai stebi, ką jie daro dabar ir vertina kiekvieną jų provokacinį veiksmą.

Prieš 50 metų Pietų Korėja sudarė karinę sąjungą su JAV ir yra panašioje pozicijoje kaip ir Japonija, tačiau įbauginta Šiaurės Korėjos branduolinių raketų vystymu, dabar ji bando sudaryti sąjungą ir su Kinija. Jei prezidentė Park nebus atsargi, tokie veiksmai gali nuvesti jos šalį pražūtin. Tai savo šalies pardavimas. Pietų Korėja rizikuoja tapti Kinijos kolonija. Noriu paklausti, ar Pietų Korėjos žmonės tam pritaria? Ar gi teisinga sužlugdyti visą šalį dėl Takešima salų problemos? Tos salos tokios mažos ir nereikšmingos lyginant su tuo, kad Pietų Korėja galėtų turėti visą Šiaurės Korėją ir transformuoti ją į tokią pačią demokratinę visuomenę. Tai būtų kur kas protingiau, nei apsistoti ties mažų salų problema. 

Tikėkite mumis. Japonijos mokytoja yra HRP (Happiness Realisation Party  - politinė partija priklausanti Happy Science grupei) ir Happy Science. 
Tikėkite mumis labiau. Mes atvirai prižadame vesti pasaulį į pažangą ir klestėjimą ir taikiai kurti nuostabias šalis, bei pasaulį.

Paskaitos pabaiga.

Su paskaitos turiniu anglų kalba galima susipažinti tiklalapyje TheLibertyWeb