12 liepos, 2013

Nauji mokymai reikalingi šiandienos pasauliui


2013 Liepos 6 d., Happy Science įkūrėjas ir prezidentas Mokytojas Ryuho Okawa savo  57-ojo gimtadienio proga penkiatūkstantinei auditorijai Japonijoje skaitė paskaitą pavadinimu "Sprendimas Jūsų Laimei" ir ši paskaita tuo pat metu buvo transliuojama 3,5 tūkst. vietų visame pasaulyje. Mokytojo Okawos gimtadienis yra viena svarbiausių švenčių organizacijos nariams, kurių šiai dienai yra daugiau nei 100 pasaulio šalių.
Šiame straipsnyje pateikiama ištrauka iš Mokytojo Okawos skaitytos paskaitos 
"Sprendimas Jūsų Laimei".

<pirma dalis> 

Happy Science veikla plinta visame pasaulyje


Praėjo dvidešimt septyni metai nuo Happy Science įkūrimo ir šiandien mūsų veikla ir mokymai jau pasiekė daugiau nei 100 šalių. Happy Science pradėjau su saujele žmonių ir net buvau pasiryžęs viską padaryti vienas pats. Buvusi maža grupelė šiandieną peraugo į didelį judėjimą, sklindantį po visą pasaulį. Dar Happy Science pradžioje pasakiau, jog pirmiausia pertravkysiu religijos pasaulį, tada eisiu už religijos ribų pertvarkyti švietimo sistemą, ekonomiką, politiką ir taip toliau. Aš pakeisiu šią šalį (Japoniją) ir visą pasaulį. Lyg sekdamas mano žodžiais, mūsų judėjimas išaugo dvigubai, trigubai, keturgubai. Tai įvyko su Dangaus būtybių pagalba ir žemėje gyvenančių žmonių atsidavusiu palaikymu. Šį judėjimą pradėjau nuo mažo dharmos rato, o šiandieną jis tapo dideliu. Tačiau savo širdyje girdžiu balsą, sakantį, jog turime padaryti kur kas daugiau. Šiuolaikiniame amžiuje mokslas ir technologijos stipriai pažendgė į priekį ir tas faktas teikia vilties, kad galėsiu užbaigti tai, ko negalėjo praeities religiniai lyderiai. Nors šiandieną Happy Science yra plačiai paplitusi Japonijoje ir mes taip pat aktyviai skleidžiame savo mokymus užsienio šalyse, pasaulio populiacija auga kur kas greičiau nei sklinda mūsų mokymai. Aš daviau nesuskaičiuojamą galybę mokymų, bet tik dalis jų pasiekė užsienio šalis. Mano mokymai gali išspręsti daugelį šiandienos problemų, tačiau jie dar nepasiekė daugelio žmonių.

Nauji mokymai reikalingi šiandienos pasauliui


Karai ir konfliktai tebevyksta šiandienos pasaulyje ir tuo klausimu norėčiau pasisakyti kur kas daugiau. Tačiau žmonės, esantys tų konfliktų verpetuose nieko nežino apie El Kantare (El Cantare) mokymus. Žmonės konfliktuoja vieni su kitais remdamiesi mokymais, kurie buvo duoti du šimtus, du tūkstančius, ar net tris tūkstančius metų atgal. Net jei ir pats Visagalis Dievas tuo metu davė mokymus tam tikrai etninei grupei, tie mokymai negali išspręsti šiandienos problemų. Tikiu, jog būtent todėl šiandienos pasauliui reikia naujų mokymų.
Laimei, Happy Science ir toliau meta iššūkį sau, teikdama mokymus, kurie eina toli už religijos ribų, tam kad išpręsti šiandienos problemas. Mes ir toliau galvojame ir perduodame pasauliui idėjas, kaip sukurti ateities visuomenę.
Yra žmonių, kurie sukūrė verslus remdamiesi knygomis, kurias parašiau apie ateities visuomenę dar būdamas trisdešimties. Atsiranda vis daugiau tokių verslininkų ir jaučiu, kad ateityje jų daugės ne tik Japonijoje, bet ir visame pasaulyje.
Aš tikiu, kad mūsų mokymai bus palaikanti jėga sukurti ekonomikos klestėjimui, kompanijų sėkmei ir tautų gerovei.
Manau, daugelis sutiks, jog tam, kad pasaulis darytų pažangą, klestėtų taikoje ir harmonijoje, mums reikalingi principai, kurie leistų įvairioms šalims suderinti skirtingas nuomones ir idėjas, ir įveikti kiekvienos šalies skirtybes.
Nuoširdžiai meldžiuosi, kad kiekviena šalis besivystydama pagal savo situaciją, nepamirštų ir galvotų apie kitų šalių piliečių laimę. Labai norėčiau, kad Žemėje būtų daug tokių tautų.

Tęsinys bus vėliau.

Su paskaitos turiniu anglų kalba galima susipažinti tiklalapyje TheLibertyWeb