06 balandžio, 2015

Jėzus Kristus apie tikėjimą ir stebuklus

(Ištrauka iš Jėzaus Kristaus dvasinio pranešimo, perduoto per Mokytoją Ryuho Okawą)

Tikėjimas yra svarbi sąlyga stebuklams įvykti, nes visi gyvi kūriniai turi sutartį su Dievu. Kūrėjas gali laisvai nuspręsti, ką laikyti, o ką paleisti iš šio pasaulio. Jis taip pat gali laisvai nuspręsti, ar išgydyti ligą, ar ne. Tačiau, jei neteisingai suprasime šį susitarimą su Dievu ir versime atsakomybę Dievui už viską, kas įvyksta, mes galime pakliūti į Velnio spąstus. Yra pavojinga susitarimą su Dievu tapatinti su verslo sandoriu.

Kai kurios kriščionybės atšakos moko, kad mūsų mintys materializuojasi. Žinoma, yra tiesos šiame mokyme, tačiau taip pat tiesa, kad daugelis mūsų norų neišsipildo. Yra atvėjų, kai tikėjimas Dievu iššaukia stebuklus, tačiau Dievas nemaino stebuklų į tikėjimą taip, kaip tai daroma versle, vykdant žemiškus susitarimus.

Dievas ne visuomet mums duoda tai, ko norime, nes šis pasaulis yra vieta, kurioje mūsų sielos gali mokytis ir augti. Jeigu leidžiame, kad mūsų tikėjimas priklausytų tik nuo Dievo teikiamo išgelbėjimo, rizikuojame patekti į tikėjimo spąstus manydami, kad Dievas yra atsakingas už viską. Ne Dievas, o mes patys turime prisiimti atsakomybę už sėklas, kurias pasėjome praeityje. Mes patys turime nuimti vaisius, kurie gimė iš mūsų sėklų; stebuklai jų nenuims už mus ir neišaugins kitokio derliaus. Kaip dažnai sakome, turime pjauti tai, ką pasėjome.

Kartais stebuklai ignoruoja šiuos dvasinius dėsnius ir įvyksta nenumatyti dalykai. Tačiau, net kai taip nutinka, daugelis šiandienos krikščionių yra tokie skeptiški, kad jie negali patikėti jų aplikoje vykstančiais stebuklais. Net jeigu Šventoji Marija stebuklingai išgydo sergantį prie Lurdes šaltinio, ligoninės griežtai atsisako pateikti raštišką patvirtinimą, kad liga pagydyta. Negaliu sulaikyti sukrėtimo ašarų, kai matau tokius stiprius materializmo padarinius.

Tačiau, kai daugumos žmonių protai pasiekia kraštutinumą, ateina laikas apmąstymams. Amžius grįstas dvasingumu galiausiai prasidės, kai apmąstymai vis daugiau ir daugiau žmonių atvers kelią į dvasinį gyvenimą. Daugelis jūsų pergyvenote materializmo ir karų amžių, tačiau dabar prasideda visiškai kitokia era...



Versta iš Ryuho Okawos knygos “Messages from Heaven~ What Jesus, Buddha, Moses, and Muhammad would say today” (“Pranešimai iš Dangaus ~ ką Jėzus, Buda, Mozė ir Mahomedas pasakytų šiandien”)

Susiję straipsniai: