08 balandžio, 2013

Penkios paslaptys, gaubiančios Jėzaus Kristaus gyvenimą – 17 Jėzaus gyvenimo metų, neaprašytų Biblijoje



<Antras tęsinys> <skaityti ankstesnę dalį>

Šiame straipsnyje tyrinėjamos paslaptingosios Jėzaus gyvenimo pusės – tema, dominanti šiandienos pasaulio žmones. Šioje straipsnio dalyje ieškosime atsakymo į antrąjį klausimą:

2. Ką Jėzus veikė 17 metų, kurie neaprašyti Biblijoje?


Luko Evangelijoje aprašomas epizodas, kuriame dvylikametis Jėzus diskutuoja teologiniais klausimais su Jeruzalės šventyklos rabinais ir pribloškia juos savo įžvalga. Tačiau toliau nėra aprašoma, ką Jėzus veikė nuo savo tryliktojo iki trisdešimtojo gimtadienio, po kurio jis vėl minimas Biblijoje. Tradicinė krikščionybė laikosi nuostatos, kad Jėzus tuos metus praleido netoli Nazareto, tačiau žodinės tradicijos ir vis daugiau atrandamų senovinių dokumentų byloja, kad tuo laikotarpiu Jėzus sėmėsi dvasinių žinių bei praktikų Indijoje,Tibete ir Egipte.

Jėzus studijavo budizmą ir Egipto religijas

Tibeto vienuolyne yra senovinis rankraštis pavadinimu “Šventojo Issos gyvenimas”, kuriame rašoma, kad Jėzus (tibetiečių vadinamas “Issa”) mokėsi dvasinių praktikų Indijoje. Šį dokumentą 1894 m. pasauliui pirmą kartą paviešino rusų žurnalistas Nikolajus Notovičius. Šiame senoviniame rankraštyje daug įspūdingų detalių, aprašančių, kaip Jėzus keliavo į Indiją, kaip jis studijavo budizmą Šakjamunio gimtinėje Kapilavastu, o zoroastrianizmą - Persijoje. Nikolajus Notovičius buvo stipriai kritikuojamas už šio senovinio rankraščio paviešinimą, tačiau per kelis kitus dešimtmečius garsūs induizmo mokslininkai, archeologai ir antropologai surinko mežiagą, patvirtinančią Jėzaus buvimą Indijoje ir Tibete. Taigi, labai tikėtina, kad prieš pradėdamas skleisti savo mokymus, Jėzus studijavo budizmą ir kitas tuo metu egzistavusias religijas. 
Šią hipotezės versiją patvirtina ir įrašai dvasių pasaulyje. Ryuho Okawos knygoje “The Golden Laws” (liet. “Aukso dėsniai”), kuri remiasi Akašų kronikos įrašais (žr. pastabą), teigiama, kad nuo pat mažens Jėzus buvo auginamas kaip religijos elito narys. Knygoje minima, kad trylikametis Jėzus kartu su esenų dvasininku iškeliavo į Egiptą studijuoti įvairių religijų, kad būdamas šešiolikos, lydimas aukštų dvasininkų, Jėzus lankėsi vakarų Indijoje, kur mokėsi meditacijos ir studijavo budistų raštus, kad būdamas dvidešimt vienerių metų jis studijavo zoroastrianizmą Persijoje, o dvidešimt antraisiais ar dvidešimt trečiaisiais savo gyvenimo metais jis vėl grįžo į Egiptą, kur gyveno 2-3 metus.

Karlas Lukertas (Karl Luckert), pietvakarių Misurio valstijos universiteto profesorius ir knygos “Egyptian Light and Hebrew Fire” (liet. “Egiptiečių šviesa ir žydų ugnis”) autorius, yra vienas iš žmonių, tvirtinančių, kad Jėzus studijavo egiptiečių religiją.
Anot Karlo, “Jėzaus mokymai turi stiprią sąsają su teologiniu Egipto palikimu”.
Taigi, galima daryti išvadą, jog Jėzus keliavo į tais laikais teologiškai pažengusias šalis, tokias kaip Indija ir Egiptas, kur absorbavo budizmo ir Egipto religijų esmę tuo metu, kai jo paties išmintis ir mokymai dar tik kristalizavosi.

Pastaba: “Akašų kronikos” – tai žmonijos praeities ir ateities įrašai, saugomi dvasių pasaulyje.

Skaityti tęsinį, spauskite čia

Straipsniui naudota medžiaga iš tiklalapio TheLibertyWeb ir Ryuho Okawos knygos “The Golden Laws” (“Aukso dėsniai”).http://laimesmokslas.blogspot.com/2013/04/ar-jezus-buvo-vedes.html