21 spalio, 2013

Jėzus Kristus apie homoseksualumo priežastis


Naująjame Testamente nerasime Jėzaus Kristaus mokymo, kad “homoseksualumas yra draudžiamas. Kad tie, kurie turės homoseksualinių santykių – keliaus į pragarą”. Tačiau Senąjame Testamente tokių teiginių esama. Gerai žinomoje “Sodomo ir Gomoros” istorijoje aptinkama daug amoralaus elgesio formų ir manoma, kad homoseksualumas buvo viena jų. Kadangi homoseksualumo problema šiandieną itin aktuali Vakarų pasaulyje, kuriame dominuoja krikščionybė, Mokytojas Ryuho Okawa nusprendė, kad tiek krikščionims, tiek ir nekrikščionims bus įdomu sužinoti, ką mano Jėzus Kristus apie homoseksualumą ir tos pačios lyties santuokas.

Toliau perteikiamas interviu su Jėzumis Kristumi,  kurį Mokytojas Ryuho Okawa inicijavo 2013 m. liepos 21 d.


Viena iš homoseksualumo tendencijos priežasčių yra kaltės jausmas priešingai lyčiai

Klausinėtojas: Kai dvasinga esybė žvelgia į žmogaus sielą, kaip ji gali nustatyti žmogaus sielos polinkį į homoseksualumą ir kaip jis susiformuoja?

Jėzus Kristus: Per visą istoriją homoseksualumas plito, kai tik religija per daug pabrėždavo kaltę dėl heteroseksualaus sekso. Pavyzdžiui, jei bendruomenės vadas nuolat perdėtai pabrėžia, kad “lytinis santykiavimas nuves į pragarą”, tuomet religingi žmonės, norėdami tokių pasėkmių išvengti, užsiima dalykais, kurie nėra uždrausti. Greičiausiai dėl to, homoseksualumo reiškinys yra aptinkamas ir krikščionybėje ir budizme ir kitose religijose. Jis aptinkamas visose berniukų ir mergaičių mokyklose, kuriose skirtingų lyčių vaikai auklėjami atskirai, taip pat ir kariuomenėse. Tokios socialinės aplinkybės galėjo sudaryti sąlygas homoseksualumui atsirasti, nors čia labai sunku paaiškinti.

Praėjusiuose gyvenimuose žmonės buvo gimę priešingos lyties kūnuose, nei dabar

Jėzus Kristus: Nors to nebuvo mokoma krikščionybėje, tačiau siela daug kartų inkarnuojasi žemėje ir skirtingų inkarnacijų metu gimsta ir moterimi ir vyru. Siela, kuri šiame gyvenime gimė vyru, tačiau prieš tai visuomet inkarnuodavosi moterimi, gali jausti, jog jos tikroji prigimtis yra moteriška. Tas pats nutinka ir priešingu atvėju, kai siela, nuolat gimdavusi vyru, gimsta moterimi.

Jeigu gimimo metu siela inkarnuojasi priešingos lyties kūne nei ji tikėjosi, vėliau gyvenime tai pasireiškia lytinio identiteto sutrikimu. Tie žmonės teisiog neįsivaizduoja savęs vyru arba moterimi ir ryžtasi lyties keitimo operacijoms ir pakeičia savo lytį. Šiame amžiuje žmonės taip elgiasi.

Šiuo požiūriu sielos paslaptys lig šiol nebuvo atskleistos. Yra dalykų, kurie nebuvo pakankamai paaiškinti ir dėl to egzistuoja problema.

Platonas pasakodavo seną istoriją, kad “senais laikais žmonės turėjo vieną kūną, kuris buvo ir vyro ir moters. Jie turėjo keturias rankas ir keturias kojas ir buvo mišinys ir vyro ir moters. Vieną dieną Dievas juos atskyrė ir nuo tada jie jaučia trauką vieni kitiems.” Sunku tiksliai pasakyti, ar Platonas kalbėjo apie fizinį faktą, ar apie dvasinę plotmę, bet greičiausiai jis suprato tą dvasinės Tiesos esmę, kurią mes narpliojame.

Iš dvasinės pusės reiškinys, kai vyrą traukia vyrai, o moterį – moterys, galėtų būti paaiškinamas tuo, kad žmogus praėjusiuose gyvenimuose gyveno skirtingos lyties kūne, nei dabar. Tokie žmonės greičiausiai jaučiasi keistai ir daug žmonių žemėje šiandieną gyvena su šia problema.

tęsinys kitose dalyse..

Straipsniui naudota medžiaga iš tiklalapio TheLibertyWeb