17 spalio, 2013

Reinkarnacija paaiškina homoseksualumo ir lyties tapatumo sutrikimų priežastis


Kol mokslininkai vis dar narplioja homoseksualumo priežastis priskirdami jas tai biologiniams-genetiniams nukrypimams, tai psichologinimas sutrikimams ar aukėjimo spragoms, senovės mokymas apie reinkarnaciją, papildytas Happy Science mokymu apie sielos struktūrą, puikiai atsako į šį šiandienos pasauliui aktualų klausimą.

Mokymas apie reinkarnaciją aiškina, jog žmogaus tikroji esmė yra siela, kuri gyvena amžinai vis įsikūnydama žemėje tobulėjimo tikslais. “Lytis taip pat leidžia išmokti  ir patirti daug svarbių dalykų. Siela ne visada gimsta tik vyru ar tik moterimi. Kai kurios sielos įsikūnyja kartais į vyrą , kartais  - į moterį, kad materialiame lygmenyje patirtų lyčių skirtumus ir išgyventų kiekvienos lyties problemas bei skausmus. O kitos sielos visada įsikūnyja į tą pačią lytį, jos nori sukaupti kiek įmanoma daugiau vienos lyties gyvenimo patirties. Šios sielos daugelyje įsikūnijimų pasirenka panašų darbą. Lyties ir gyvenimo aplinkybių pasirinkimą visada lemia poreikis augti, kaupti patirtį, tobulėti.” (ištrauka iš Ryuho Okawos knygos “Pakeiskite savo gyvenimą, pakeiskite pasaulį”).

Pagal Happy Science mokymus, viena gyvybės forma – siela – yra sudaryta iš šešių dalių, sielų-seserų. Šešių sielų-seserų grupelę susieja viena centrinė siela, kuri yra lyg branduolys - komandinis centras, maitinantis visas šešias seseris. Visos vienos grupelės sielos viena po kitos nuolat kaupia gyvenimo patirtis žemėje. Per pakartotinį atgimimų ciklą siela sukaupia daug patirčių, ir kiekvieną kartą prieš atgimdama nusprendžia, ar žemėje gims moters ar vyro kūne. Tačiau, sielos, kurios daugelyje gyvenimų buvo gimusios vyro kūne, o šiame gyvenime gimė moters kūne, gali jausti neatitikimą. Taip pat, žvelgiant iš sielos mokymosi perspektyvos, nors ir retai, bet yra atvėjų, kai siela gimsta priešingos lyties kūne, nei ji pageidavo.Tokiais atvėjais žmogus jaučia neatitikimą tarp kūno ir sielos (širdies), o medikai šį reiškinį vadina lyties tapatumo sutrikimu.
Taigi, žvelgiant iš šios dvasinės Tiesos perspektyvos, homoseksualumas nėra kažkas tokio, kas turėtų būti smerkiama kaip blogis, remiantis religiniais pagrindais.
Tą patį patvirtimo ir Jėzus Kristus, 2013 m. liepos 21 d. perduodamas savo mintis per Mokytoją Okawą. Paliesdamas reinkarnacijos temą – sąvoką, kurios nėra mokoma tradicinėje krikščionybėje, Jėzus, atskleidė dvasinę paslaptį, susijusią su homoseksualumu ir lyties tapatumo sutrikimais: “tarp žmonių, kurie jaučia trauką tos pačios lyties atstovams ar tie, kurie tapatinasi su kita lytimi, yra daugelis tokių, kurie praėjusiame gyvenime gyveno priešingos lyties kūne ir dėl šios priežasties šiame gyvenime jaučia neatitikimą.”

Tolesniuose šios serijos straipsniuose bus atskleidžiamos Jėzaus Kristaus mintys, apie lytį ir meilę, bei jo požiūris į tos pačios lyties santuokas.


Straipsniui naudota medžiaga iš tiklalapio TheLibertyWeb ir Ryuho Okawos knygos “Pakeiskite savo gyvenimą, pakeiskite pasaulį”.